Ako vymeniť olej v kompresore?

Krok 1: Výmena oleja v piestovom kompresore

Výmena oleja vo vašom vzduchovom kompresore je najťažším (ale stále pozoruhodne jednoduchým) úkonom pri udržiavaní účinnosti vášho kompresora. Pri vypúšťaní a výmene oleja vo vašom stroji postupujte podľa týchto krokov:

Predtým, ako začnete vypúšťať kompresor, zapnite ho na niekoľko minút, aby sa zahrial a znížila viskozita oleja, aby mohol ľahko opustiť systém.

Odstráňte tiež plniaci uzáver, aby sa do systému dostal vzduch.

Odstráňte vypúšťaciu zátku z kompresora a vypustite olej do nádoby.

Po odstránení všetkého starého oleja vymeňte vypúšťaciu zátku pomocou nastaviteľného kľúča.

Teraz pomaly a opatrne naplňte svoj stroj vysokokvalitným olejom pre vzduchový kompresor alebo olejom odporúčaným výrobcom. V závislosti od plniaceho ventilu vášho systému možno budete musieť pridať trochu oleja, počkať, kým sa vyrovná, a pridať ďalší. Neponáhľajte sa a uistite sa, že kompresor dostáva správne množstvo oleja. Ak je váš systém vybavený mierkou, nezabudnite skontrolovať jej správnu hladinu.

Nakoniec nasaďte plniaci uzáver. Úspešne ste vymenili olej vzduchového kompresora!

Krok 2: Demontáž a inštalácia vzduchového filtra

Výmena vzduchového filtra je neuveriteľne jednoduchá. Niektoré stroje majú skrutku na vzduchovom filtri a niektoré, ako ten na obrázku, jednoducho vytiahnete rukou.

Nájdite vzduchový filter vášho stroja.

Odstráňte vzduchový filter buď jeho zovretím prstami, alebo odstránením skrutiek, ktoré ho pripevňujú ku kompresoru. Inštalácia nového filtra by mala byť rovnako jednoduchá ako vykonanie opačného postupu demontáže.

Krok 3: Výmena opotrebovaného remeňa kompresora

Inštalácia nového remeňa na váš systém vzduchového kompresora by mala byť takmer taká jednoduchá ako výmena vzduchového filtra. Väčšina dnešných kompresorov má plastovú klietku, ktorá obklopuje remenice stroja. Staršie modely majú kladky vystavené výmene tých pásov bude „prechádzka ružovým sadom“.

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je určiť, kde sa nachádza váš pásový systém. V kompresore na obrázku vyššie je za plastovou klietkou, ako som už spomenul.

Ak je váš kompresor vybavený ochrannou klietkou, nájdite skrutky alebo spony, ktoré držia kryt na mieste, a odstráňte ich. To vám umožní prístup ku kladkám a remeňa.

Teraz, keď už pás vidíte, rozhodnite sa, či ho vôbec treba vymeniť. Urobte to tak, že budete hľadať praskliny a iné známky nadmerného opotrebovania. Ak je potrebná výmena, prejdite na ďalší krok. V opačnom prípade ho zakryte a máte hotovo!

Ak chcete odstrániť opotrebovaný a poškodený remeň, pevne ho uchopte a pri preťahovaní cez najväčšie koleso kladkového systému otáčajte kladkami a remeň by sa mal otočiť priamo z dráhy.

Teraz všetko, čo musíte urobiť, je vziať svoj nový remeň, umiestniť ho na najmenšiu kladku a otáčaním smerom dopredu ho pripevniť na najväčšie koleso.

Gratulujeme! Údržba vzduchového kompresora je dokončená!

Zabezpečenie bežnej údržby

Teraz, keď už viete, aké ľahké je udržiavať vzduchový kompresor a jeho vnútorné fungovanie, uistite sa, že tieto rýchle a jednoduché kroky vykonávate každý rok alebo podľa plánu údržby poskytnutého výrobcom vášho systému.

Ak si na vykonanie týchto jednoduchých úloh vyhradíte polhodinu svojho času, môžete predĺžiť životnosť vašich nástrojov o niekoľko rokov. Nebuďte hlúpi ani leniví a očakávajte, že vaše stroje budú dobre fungovať bez pravidelnej údržby.

Kontaktný formulár
Vyplňte prosím nižšie uvedený formulár a jeden z našich zástupcov vás bude čoskoro kontaktovať.